Sunday, February 3, 2008

Meie koosoleku BRAINSTORMI TULEMUSED!

Eilse koosoleku brainstormi tulemused. Tegevuskava kohta teeb ehk Liis üldisema kokkuvõtte.

Suht tulemuslikud olime, ma ütleks:

Here it comes:

Delegaatide ettevalmistus peab olema väga hea - Registreerimise lõpp tuleb seetõttu võimalikult vara, et oleks võimalik komiteedesse inimesed ära jaotada ning anda chairidele (kes peavad olema samuti varakult valitud) aega ette valmistada ning rünnata delesi pidevate kirjadega.
Delegaatide juurde jõudmine võiks käia läbi bioloogiaklubide, aineolümpiaadide, aineõpetajate ning huvialaringide kaudu. Kindlasti ka koolidesse mingid infot anda ja kiri huvijuhile (mis tavaliselt pole kõige efektiivsem asi).
Tenidest tuleb vaadata, et inimesed, kes tulevad sessile oleksid motiveeritud ning ette valmistunud (mitte tüüpinimesed nagu E. P.) selleks teha mingisugune küsimustik mõistetele: mis on natura 2000, mis on kyoto protokolli toimimisel takistuseks jne) või essee või motivatsioonikiri vms, et oleks võimalik inimesi sorteerida: Kvaliteet enne kvantiteeti!

Bussisüsteem peab olema korras ja arusaadav, et buss asukoht, kellaaaeg ning märgistus oleks selge.
See eeldab delegaatide võrdset jaotust Eesti peale.... Mõlemas bussis on 49 kohta mis loob omad reeglid. Nendele bussidele tuleb mahutada ka officialid.

Orgad peavad olema võimalikult vara-vara kohal, et valmistada Viinistu ette, vaadata üle tehnika võimalused, viimased asjad, ümberpaigutused, tubade süsteem ja kõik muu. Võimalikult palju peab olema valmis delede saabumiseks. Et kõik läheks kui lepase reega.

Saabumisel ladustada pagas ning suunata inimesed avamistseremooniale, mille kõnede osa võiks toimuda videona (varem lindistatud videokõned mõnes lahedas paigas (botaanikaaed? nt kasvõi)(kes teeb? Rääkida tuttavate proffidega, vaadata kus maapaos on Hendrik Kampus, Joonatan? Must see). Chairide ja journode tutvustus võib aga ei pea olema videos... Korraldajate tutvustus ning peaorgade meelespea peab olema reaalne ning samuti tuleb välja hõigata kus kogunevad komiteed.

Delegaate ei viida pärast avamistseremooniat oma magamisruumidesse vaid algab team-building, mis toimub ühes blokis võimaliku vahepausiga.

Teambuildingu käigus õpivad inimesed oma komiteed veidikene paremini tundma, saavad inimestega tuttavaks ja rohkem meelepäraste inimestega saab majutuda ühte tuppa (toad on kolmesed). Komiteedele on antud vastavalt mingi arv tube (arvatavasti tuleb mingite komiteede “ülejäägid panna siiski kokku, arvestades, et kui komitees on 10 inimest, siis kolmestesse tubadesse ei jagu neid täpselt. Muidugi on majutus planeeritud 90 inimesele, kuid ülejääkidest (kui neid üldse tekib) tulevad arvatavasti ruumid nagu staap ja ladu.

Pärast tubadesse jaotumist on käes õhtusöögi aeg ning äkki? ka veel mingi teambuildingu blokk (Sessiooni ajakava kondikava selgub mõne aja pärast kui Suska ja Liis leiavad aega kohtumiseks)

Esimese päeva õhtune programm peaks võtma kokku team-buildingu, kuid mis moel jääb inimeste “Õhtune programm” otsustada.

Teise õhtu programmi jaoks oleks hea omada plaani ning olla võimeline seda ka teostama. Meediatiimile saab jätta võimaluse teha ise midagi kui nad seda soovivad. Lava on nende, kui nad ei taha, siis võtame endale.

Efkalt tuli idee teiseks õhtuks korraldada glamuuriõhtu: Ilusad riided? Libavein? Šõu?

ÖÖ - Tähtis on alati mainida sessiooni tutvustamisel: “Meil on voodid... Aaa... Ja pingviinid on ka!” Kõigil on võimalik inimlikult magada ning näha välja head. Mis tähendab ka, et deled peavad hoidma end puhtana. WC ustele on võimalik kinnitada nt. mingite faktidega paberit või Uku poolt välja toodud lauset “Kui tulemus tuli oodatust suurem, palun kasutada WC-harja!”

Äratus peaks olema inimlik (“Mis inimlik, meil on voodid, see juba niigi hea!”)

Hommikusöök on korras ning Viinistu majutuse hinna sees

Kohvipausidega on arvestusega ehk sandimini: Kolme päeva peale on arvestatud Viinistu poolt neli kohvipausi, mis sisaldavad vett, teed ja kohvi. Äkki suudab venitada neid rohkem välja Eelarvesse kirjutasin lisaks 4500 krooni kohvipauside toitvamaks muutmiseks. Äkki on võimalik tootesponsorlusega ära rääkida ning kohvipausid panna rahuldama osalejate näljatunnet.

Lõunasöökide ja õhtusöökidega on samuti korras ja muretsema ei pea.

Viinistult tuleb uurida kas on võimalik teha taimetoitlaste jaoks samas hinnaklassis eraldi söök, kui on teada registreerimisel palju neid tuleb.

Workshopide ideedena läksid kirja: VOLLI, Jüssid (Fred ja ta pojad), vanapaberi tegemine (mis samas on aga ilge plätserdamine, selle organiseerimise üle peab küllaltki palju mõtlema). Teemast sai kiirelt üle mindud, arvatavasti vajab rohkem mõtlemist ning ideid.

Eksperditega tuleb hakata kohe-kohe tegelema. Suska otsib kontaktid ja Uku-Liis võtab ühendust. Alguses teemade selgitamiseks, kui rahastus on käes saab konkreetseks minna.

Patrooni suhtes kehtib vägagi sama. Kui rahastus on olemas saab kõik korda ning tegutsema hakata)

Meediakajastusega saab tegelema hakata siis kui rahastus on kindel. Läbi tuttavate, lehte pigem lood kui pressiteated (Efka), võõrad, kirjutamine kõikjale.

GA toimub Viinistus. Tuleb täpsustada VIinistuga ning vaadata millal nad meid välja tahavad visata.

Kuna sessiooni maskotiks on saanud pingviin (pingviin antarktikas istub jääkuubikul ja ootab selle sulamist), siis võiks sessiooni vältel kesta mingisugune komiteede vaheline võistlus, mille tulemusi saaksid orgad panna kirja komiteede ustele (“Teie käitumine on siiani põhjustanud n-arvu pingviini surma). Samuti võiks sessiooni vältel prügi sorteerida täpselt nii nagu seda peaks tegema kodus, et õppida selgeks kuidas täpselt peab seda tegema (ehk veidi toores idee, mis vajab veel mõtlemist nagu: kui palju meil selleks prügikotte igasse tuppa vaja on jne).

Enne avamist võiks anda delegaatidele infomapid olulise infoga. See mapp võiks aga sisaldada ka “värvi ise” (miks mitte ka “voldi ise”) pingviini, häid fakte (kui kõik kustutaks tule siis mis probleemi saaks selle rahaga lahendada jne) ja kõike muud head.

Tootesponsorlust võiks küsida firmadelt, mis toodavad vanapaberit. Leht võiks olla vanapaberil, samuti võiks olla mapp toodetud vanapaberist nagu ka ta sisu. Utoopia võib see ju olla, aga ideaal ka. Tahaks! triip.ee

Head ööd,

Suska

No comments: